3 Aralık 2011 Cumartesi

Diyabet hastalığında kür sağlama

Diyabet hastalığında kür denilen tam tedavisinin olmadığı, ancak kan şekeri yükselmelerini kontrol ederek, komplikasyonların ve organ hasarlarının önlenebileceği veya şiddetinin azaltılabileceği düşünülmektedir. Düşünce bu olunca, bilgi eksik ve diyabetin düzelebileceğine olan inanç yetersizse, dolayısıyle amaç da kan şekerini normal seviyelerde tutmaya çalışmaktan öteye gidemez.
Benim görüşüm, kürün sağlanabileceği şeklindedir. Olaya çeşitli noktalarda müdahale etme şansına sahibiz. Fakat, öncelikle bakış açısını değiştirmemiz gerekir. Uğraşmamız gereken ana konu, kan şekeri düşürmek değil, yükselmesini sağlayan mekanizmaları, altta yatan nedenleri ve süreci anlamaktır. Bunlar anlaşıldığı takdirde ve altta yatan nedenleri saptamada ne kadar derine inebilirsek, kür sağlamada da o kadar başarılı olunur. O kadar ufak noktalar başarıyı getirmektedir ki, bunlar, belki, her zaman gözümüzün önünde duruyorlar ve bu faktörler söylendiğinde alınan yanıt “Bunu ben biliyordum.” olacaktır.
Son yıllarda doğal olmayan beslenme tarzını, farkına varmadan veya çaresizlik içinde uygulamamız sonucu, diyabet hastalığı, hızlı bir artış göstermektedir. Beslenmenin doğru olması için, genetik yapımıza uygun olması gerekmektedir. Yeterli ve dengeli beslendiğini sanan bir çok insan doğru beslenmiyor olabilir. CRS (Cell regulasyon sistemi) ile yaptığımız metabolizma değerlendirmesi sonucu mikro besinlerin önemini ve diyetteki yetersizliğini daha iyi anlama şansına kavuştuk. Başka bir kişi ile kıyasladığınızda, siz fazla vitamin ve mineral alıyor gibi gözükebilirsiniz ama kendinizle kıyasladığınızda gerekenden az alıyorsunuzdur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder