3 Aralık 2011 Cumartesi

Mikrobesinden zengin, düşük kalorili (Besin/kalori oranı yüksek ) diyet

Diyabet hastalarında önerdiğim bu diyet, kan şekeri düzenlenmesini ve şekerin yükselmesini sağlayan mekanizmaları durdurma ve hücrelerin içine şeker girişini kolaylaştırmaktadır. Bağışıklık sisteminin de devreye girdiği bu durumlarda uygulanan beslenme ve tedavi planı, diyabet hastalığınızda olumlu sonuçlara sebep olacaktır.
Bu diyetin ilkeleri şunlardır.
1- Fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik ve radyoaktif bakımdan temiz, taşıyıcı özelliği ve yüzey gerilimi uygun, kafes yapısı düzgün, minerallerden zengin, asidik ortamı  düzelten, hücre içine geçebilme özelliğine sahip, elektromanyetik özelliği vücut ile uyumlu olan sağlıklı sudan hastanın durumuna bağlı olarak su içilmesi. Hastaların durumu, günde 3-5 lt su içilmesini gerektirmektedir. Su ile beraber Himalaya tuzunu da vermek tedavide fayda sağlayacaktır.
2- Kalori kısıtlanmalıdır. Burada dikkat edilecek en önemli ilke, yaşamı sağlayacak en düşük kaloriden daha fazla ama boy-kilo oranı, vücut yağ miktar ve yüzdesine bağlı olarak ideal kiloda kalmayı sağlayacak kaloriyi vermektir. Kişinin günlük işi de kalori hesabına dahil edilir.
3- Kaloriyi oluşturan öğeler, dikkatle değerlendirilmelidir. Yağ, karbonhidrat ve protein oranları, miktarları ve kaynakları diyabetik hastanın o anki durumu, şeker regulasyonu ve eşlik eden hastalıklara göre değişir.
4- Omega-3, diyette en önemli maddelerden biridir. Yüksek dozda verilmelidir.
5- Liften zengin beslenme önerilir. Lif içeriği, hastanın durumuna göre belirlenmelidir.
6- Vitamin, mineral ve diğer mikrobesin gereksinimleri karşılanmalıdır.
7- Doğal, taze, organik ve ekolojik yetiştirilen sebze ve meyveler tercih edilmelidir.
8- Mevsime uygun beslenme gerekir.
9- Gıdaları hazırlama yöntemi önemlidir.
10- Yemek zamanı ve iki yemek arası zaman önemlidir.
11- Her öğündeki protein, yağ ve karbonhidrat miktarı kişinin günlük faaliyetine göre düzenlenmelidir.
12- Eşlik eden hastalıkların beslenmesi için gerekli noktalar da hesaba katılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder